Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Forbo Svanenmärker hel parkettserie

Forshaga Parkett i samtliga träslag är nu Svanenmärkt. Det innebär att hela Forbos parkettserie har klarat Svanens krav på råvaror, kemikalieanvändning, funktion och avfallshantering.

– Det ligger mycket arbete bakom så det här känns jättefint, säger Magnus Rönnmark, chef för teknisk service på Forbo Flooring. Vi hade Svanenmärkta linoleumgolv sedan tidigare så när vi startade parkettproduktionen igen förberedde vi oss för att Svanenmärka parkettserien redan från början.

Svanenmärkta Forshaga Parkett finns i ek, bok, ask, björk, lönn och valnöt och läggs snabbt och enkelt tack vare den limfria låsningskonstruktionen.

– Det är väldigt glädjande att Forbo Svanenmärker hela sin parkettserie. Nu kan alla göra en miljöinsats när de lägger in ny parkett. Eftersom Forbo är en stor tillverkare som säljer till såväl privatpersoner som företag och myndigheter blir miljövinsten extra stor, säger Jimmy Yoler, produktansvarig för golv på Svanen.

Svanenmärkta parkettgolv är behandlade med ytbehandlingsmedel som varken är cancerframkallande, reproduktionsskadliga eller giftiga. Det ställs även krav på träråvaran vilket säkerställer att materialet inte kommer från skogsmiljöer som har höga biologiska och sociala skyddsvärden.

Svanen har också kontrollerat att energianvändningen vid tillverkningen av parkettgolven är effektiv och att golvet klarar utsläppskraven rörande organiska lösningsmedel.

– Vi har också tagit fasta på att Svanenmärkningen är en kvalitetsmärkning. Svanenmärkta golv är tåliga och hållbara och där har vi inte gjort några kompromisser, säger Magnus Rönnmark.

Läs mer på www.forbo-flooring.se.

Klicka på bilden för att ladda hem en högupplöst version

För mer information, kontakta:

Svanen Forbo Flooring
Jimmy Yoler Magnus Rönnmark
Produktansvarig för golv Teknisk Service
Tel. 08 - 55 55 24 53 Tel. 031 - 89 20 00
jimmy.yoler@svanen.nu

info.sweden@forbo.com