Våra seminarier

Svanen tar återigen sikte mot Gotland och landar i Visby lagom till Politikerveckan. Varmt välkommen att delta vid våra spännande seminarier.

Tisdag 3 juli: Sökes: kompetens att rädda världen

Hållbarhet har snabbt fått avgörande påverkan på samhället och med Agenda 2030 blev det ännu tydligare vad som krävs av Sverige. Men universitets- och högskoleutbildning hinner inte med och näringslivet får en allt viktigare roll för att överbrygga klyftan. Så vilken kompetens behöver unga få?.

Läs mer om seminariet

Onsdag 4 juli: Gröna märkningar – en djungel?

Egna gröna märken och kollektioner från klädkedjorna och Typ 1 märkningar som Svanen och EU-Blomman möter konsumenten i butik. Hjälper eller stjälper det gröna val?  Hur kan samhället vägleda konsumenter till en hållbar textilkonsumtion? Ny rapport från Svanen om konsumentmärkning i klädbranschen.

Läs mer om seminariet

Onsdag 4 juli: Hållbarista – den nya Nordiska konsumenten

Lär känna den nordiska konsumenten och de trender den lever med i ny rapport.  Röster från tongivande profiler som Vincent Stanley, Patagonia m fl. Vad behövs för att inspirera till en hållbar konsumtion? Vad är våra viktiga insikter?

Läs mer om seminariet

Onsdag 4 juli: Våga ställa hållbarhetskrav i offentlig upphandling

Den nya lagen om offentlig upphandling har varit på plats i över ett år. Den slår fast att upphandlare ska ställa krav på hållbarhet vid upphandling och att de kan ställa specifika krav på miljömärkta produkter och tjänster. I Danmark använder många städer idag märkning som effektivt verktyg för att säkerställa att de bidrar till en hållbar utveckling och för att bespara upphandlarna mycket arbete. Genom att använda tredjepartscertifieringar vet upphandlarna att de miljökrav som ställs är aktuella och relevanta och att produkterna och tjänsterna är kontrollerade och spårbara.

Samarrangemang med ModUpp2020

Läs mer om seminariet

Torsdag 5 juli: Kvinnorna vänder upp och ner på börsen

Kvinnorna vill vända upp och ner på börsen, visar ny undersökning.  Fem av tio kvinnor vill spara hållbart, men få gör det. Vad behövs för att fler ska gå från ord till handling? Vilket ansvar har finansmarknaden för en hållbar utveckling? Hur påverkas hållbarhetsarbetet av att männen styr börsen?

Läs mer om seminariet


Foton:
Per Bolund
Eva Axelsson
Kristina Yngwe
Anna-Karin Dahlberg

Våra seminarier Våra seminarier Våra seminarier Våra seminarier