Shop til you drop - hur kan vi nå ett hållbart mode?

Hur ska vi komma bort från köp-och-släng-beteendet? Kan de stora klädföretagen ändra sina affärsmodeller och hitta nya affärsmöjligheter istället för att sälja så stora kvantiteter som möjligt? HUr ska vi nå ett hållbart mode? Svanen ställer frågorna till branschen, hållbarhetsexperter, visionärer och politiker.

Vilka är framtidens material? Kan miljömärkning bidra till att våra gardorober blir mer hållbara? Hur kan vi styra bort från köp- och slängsamhället och vända trenden med att klimatutsläppen från det vi konsumerar bara växer? Trendspaning om den Svanenmärkta jeansexplosionen.

Idag shoppar vi alldeles för mycket kläder, och vi använder dem alldeles för lite. De hamnar långt bak i garderoben och en stor del slängs.  Vi som konsumenter behöver ändra vårt beteende och tankesätt kring kläder. Hur ska vi lyckas med det? Hur ska modebranschen hitta lönsamhet utan att vi ökar vår klädkonsumtion? Hur kan vi vända trenden med att klimatutsläppen från det vi konsumerar bara växer? Vilka är framtidens material och hur ska branschen tillverka kläder som går att återvinna och återanvända? Hur kan vi få modebranschen att ställa om och skapa en hållbar framtid? Trendspaning om explosionen av Svanenmärkta jeans och varför det händer just nu.

Se Svanens film om hur vår klädkonsumtion påverkar miljön

Medverkande:

  • Elin Frendberg, vd Swedish Fashion Council
  • Jonas Arrelöv, produktchef jeans, Cubus
  • Johanna Nilsson, författare till boken Slow Fashion
  • Jens Holm Miljö- och jordbruksutskottet (V)
  • Emma Nohrén, Miljö- och jordbruksutskottet (MP)
  • Ragnar Unge, vd Miljömärkning Sverige
  • Moderator: Elsa Levinson, Miljömärkning Sverige

Tid:

Onsdag, den 5 juli, klockan 13:10–13:55 (lägg till i din Outlook-kalender)

Plats:

Sal E35, Campus Gotland, Cramérgatan 3


Foton:
Elin Frendberg
Jonas Arrelöv
Johanna Nilsson

5 juli Shop til you drop - hur kan vi nå ett hållbart mode? 5 juli Shop til you drop - hur kan vi nå ett hållbart mode? 5 juli Shop til you drop - hur kan vi nå ett hållbart mode?